spelt-stapel

Spelt is één van de meest originele, natuurlijke granen. Het is lekker, heel gezond en tevens betaalbaar. Daarom is spelt bij uitstek geschikt als voer voor uw paard. Spelt mist alle technische 'verbeteringen' en bevindt zich nog in de oervorm. Omdat spelt minder snel door ziekten wordt aangetast, zijn chemische bestrijdingsmiddelen niet nodig. Het bevat meer vitamines en mineralen dan andere graansoorten. De belangrijkste voedingsstoffen zitten in de kern van de korrel.

Spelt bestaat uit een uitstekende mengeling van:

• Vitamines (E, B groep, Foliumzuur, Niacine);
• Mineralen, met name ijzer, magnesium en fosfor;
• Koolhydraten, waaronder speciale koolhydraten die een belangrijke factor zijn bij het stollen van het bloed en het immuunsysteem stimuleren;
• Hoogwaardige onverzadigde vetzuren, welke levensbelangrijke bouwstoffen zijn voor de celwanden en zenuwen;
• Voedingsvezels die de spijsvertering bevorderen;
• Eiwitten welke niet alleen dienen voor energiewinning, maar ook als belangrijke bouwstoffen voor het lichaam. Aminozuren zijn bouwstenen van eiwitten. Spelt bevat zelfs 6 van de 8 essentiële aminozuren.


Het unieke van spelt wordt ook afgeleid uit zijn genetische constructie en voedingwaardeprofiel. Spelt heeft een hoge wateroplosbaarheid, zodat de voedingsstoffen gemakkelijk worden geabsorbeerd door het lichaam.

Glucosamineglycanen die worden aangetroffen in spelt spelen een belangrijke rol bij de aanmaak en opbouw van kraakbeen wat belangrijk is voor soepele en veerkrachtige gewrichten. Ook bevat het cholesterine dat de bloedvaten reinigt. Spelt is de enige graansoort die neutraal in het lichaam werkt, noch zuur nog basisch.
 
Kortom, redenen te over waarom spelt helpt uw paard gezond te houden!

Copyright © 2021. All Rights Reserved.